128 четения

В Езикова гимназия правят кът за експерименти на пет езика

КЪТ ЗА ЧЕТЕНЕ И ЕКСПЕРИМЕНТИ НА ПЕТ ЕЗИКА ЩЕ БЪДЕ ОБОСОБЕН В ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Новото пространство е част от проект по националната програма на Министерството на образованието и науката „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“. Стойността на проекта е 6000 лв.

Програмата е насочена към изграждането на STEM среда в училищата и интердисциплинарни уроци по наука, технология, инженерство и математика (Science, Technology, Engineering, Math), откъдето идва и абревиатурата STEM.

„Българските ханове и царе от хан Кубрат до цар Борис III“ на издателство „Абагар“ е първата книга, постъпила в библиотеката на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ по линия на проекта. Лекции, демонстрации, конкурси са част от инициативите, които ще бъдат реализирани в Езиковата гимназия. Във фонда на библиотеката ще влязат над 50 книги – българска и световна художествена литература и специализирана на английски, испански, немски, френски езици. По проекта 120 ученици и 40 учители ще получат безплатни читателски карти от Регионалната народна библиотека „Петко Р. Славейков“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *