Известно джипи от старата столица е с коронавирус

ВЪПРЕКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ COVID -19 НЕ СПИРА ДА ЗАРАЗЯВА И ЛЕКАРИ. „Борба“ научи, че известно джипи от Велико Търново е дало положителна проба за болестта. Общопрактикуващият лекар има голяма листа с пациенти и е предпочитан за консултации, поради факта, че притежава и специалност, от която няма много представители в региона.

Тревожен факт е, че 12 от последните случаи в региона нямат връзка по между си, нито с други лабораторно потвърдени до момента болни. Здравните власти работят по епидемичните проучвания.

СЕМЕЙНОТО ОГНИЩЕ В СВИЩОВ, ЗА КОЕТО БЕ ОБЯВЕНО В СРЯДА, ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ РАЗРАСТВА. Заразени са още двама близки на фамилията. Продължава пробонабирането и карантинирането на контактните лица.

Пет от новите инфектирани са свързани с други вече диагностицирани по-рано жители на региона.

В четвъртък в областта бяха диагностицирани рекорден брой души за денонощие – 27 заразени. Бройката се повишава плавно през изминалите дни и свидетелства за сериозно разпространение на вируса из цялата област.

Увеличават се носителите на заболяването с тежки симптоми, изискващи стационарна терапия. 37 са болните от коронавирус настанени в здравни заведения. 147 лица за сега не се нуждаят от хоспитализиране и се лекуват в домашни условия.

Оздравелите са 340, а карантинираните – 458 души.

Лабораторно потвърдените случаи на COVID – 19 в региона до момента са 537.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Известно джипи от старата столица е с коронавирус

  • 23.10.2020 в 6:39
    Permalink

    Ама защо да не му кажат името ? Кое е лошото тук?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.