6420 четения

Майка от В. Търново отчаяно търси работа, за да отглежда трите си деца

Малчуганите оцеляха по чудо при пожар в общинско жилище в кв. „Чолаковци“

 

32-ГОДИШНАТА ЯНА ИВАНОВА ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА СЕ НУЖДАЕ ОТ ПРЕПИТАНИЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИ ШАНС ОТНОВО ДА ОТГЛЕЖДА ТРИТЕ СИ ДЕЦА. Малчуганите й са приети в Център за настаняване от семеен тип, след като избухна пожар в общинското жилище, което обитаваше семейството, намиращо се в квартал „Чолаковци“.

Животът на майката и малчуганите се преобръща в края на май месец тази година. Жената оставила временно децата си, които са на 5, 8 и 10 години, без надзор в апартамента, където избухнал пожар. Изплашени от пламъците, децата отишли на терасата и започнали да викат за помощ. Съседи станали свидетели на ужасната гледка и повикали пожарната и спешна медицинска помощ. Екипите успели да изведат благополучно децата, а след кратко лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ са изписани в добро общо състояние.

Заради неразумната постъпка на Яна от местната администрация отнемат правото й за ползване на общинското жилище, което се нуждае от основен ремонт. Местната власт решава да не търси съдебна отговорност от майката за нанесени щети по имота и й дава шанс да се поправи. Яна подписва заявление за настаняване на децата си в Центъра от семеен тип.

32-ГОДИШНАТА ЖЕНА ЗАЖИВЯВА В ИЗОСТАВЕНА КЪЩА И ПОСЕЩАВА СОЦИАЛНИ ЕКСПЕРТИ И ПСИХОЛОГ, за да докаже, че заслужава втори шанс. Никой обаче не иска да й стане работодател, тъй като в града е известна с дългогодишното си просене по улиците.

„Липсват ми. С този пожар си взех урок. Няма повече да ги оставя. Ще работя като нормален човек. Моля, някой да ми подаде ръка“, казва отчаяната майка.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!