Намериха арсенал от осем пистолета, ловна карабина и 152 боеприпаса в махала – магнит за иманяри

52-годишният варненец се заселил в Лунната долина преди няколко години със семейството си

БОЕН АРСЕНАЛ С РАЗЛИЧНИ ОРЪЖИЯ СЪС ЗАЛИЧЕНИ НОМЕРА ОТКРИ ПОЛИЦИЯТА ПРИ СПЕЦАКЦИЯ В МАХАЛИЧКА КРАЙ ЗЛАТАРИШКОТО СРЕДНО СЕЛО в местността Лунната долина. Ударът е извършен по сигнал на местни жители, които се жалвали, че от доста време се копае за имане в нивите им. Иманярски находки полицията засега не е намерила, но се натъкнала на оръжия в къщата на варненеца Киро, който от няколко години живеел като отшелник със семейството си в махаличката Новогорци в землището на Средно село. Имотът се намирал в местността Рибарци, където е и туристическата атракция „Лунната долина”.

52-ГОДИШНИЯТ ВАРНЕНЕЦ ЖИВЕЕЛ В НЕУРЕГУЛИРАН ИМОТ В НОВОГОРЦИ СЪС СИНОВЕТЕ СИ, ЖЕНА СИ И МАЛКО ДЕТЕ. Той се оказал известен на полицията. В едно от помещенията на къщата са открити осем късоцевни огнестрелни оръжия – шест пистолета „Макаров“, един „Байкал“ и един „Марголин“. В друг тайник имало дългоцевно оръжие – ловна карабина ИЖ 18. Полицията открила и 152 боеприпаса за бойния арсенал, всички със заличени номера и без необходимите разрешителни за притежание и съхранение. Оръжията и боеприпасите са иззети. В друго жилище, ползвано от същото лице, са намерени наркотични вещества – около 250 грама канабис. Мъжът е задържан и по двата случая, за оръжията и дрогата са образувани досъдебни производства.

Намерените пистолети

Специализираната полицейска операция в сряда се е провела под наблюдението на Окръжна прокуратура – В. Търново. Акцията е реализирана с участието на полицията от Елена и ОДМВР – В. Търново.

Нели СУКОВА

Сн. Пресцентър ОДМВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *