Водещи новиниОбразование

ПМГ започна работа по европейски проект за визуализация на мисленето

ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧВА РАБОТА ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ на тема „Техники за визуализация на мисленето като средство за повишаване на културните познания“. Проектът е за училищни партньорства по „Еразъм +“ и в него търновската гимназия ще си партнира с още три училища от Литва, Испания и Полша.

Основната идея е обогатяване на компетентностите на учителите с иновативни методи, насочени към максимално развитие на способностите на учащите за задълбочено мислене и учене и за увеличаване на културните им познания чрез създаване на възможности за съдържателно интеркултурно преживяване. „Включихме се и възнамеряваме да разширим използването на техниките за визуализация на мисленето (Harvard Project Zero) в четирите училища партньори, за да подобрим обучението на учениците“, коментира директорът на гимназията Ангел Гушев. И уточнява, че в бъдещите дейности са включени ученици на възраст 15 – 18 години.

Проектът ще продължи до 2022 г. и за тези месеци предстоят четири мобилности за обучение, преподаване и учене, за да се осъществи обмен на културните познания между участниците. Учителите и учениците ще изследват темите за взаимозависимостта, идентичността, признателността, личния глас и връзката със своите връстници. Преподавателите във всички училища партньори ще се запознаят теоретично с практиките и ще се учат практически как и кога да ги прилагат.

Участниците в проекта ще наблюдават уроци, дебати, видеоконферентни връзки, предстоят културни дейности, взаимообучителни сесии за преподаване и обучение, за да се практикуват различни техники за визуализация на мисленето и да се обменят добри практики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *