45 четения

Еразъм дни 2020 в СУ „Николай Катранов“

На 15 и 16 октомври в училището се проведе инициативата „Еразъм дни 2020“ (ErasmusDays), която цели да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“, едновременно във всички държави по света, които участват в Програмата.

Събитието популяризира европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на Програма „Еразъм+“ в рамките на няколко предварително определени дни, така че да бъдат видни и достъпни за гражданите, бизнеса, медиите и отговорните за формирането на политиките в сферата.

Поради извънредните обстоятелства, свързани с Covid-19, през настоящата година се насърчава провеждането на виртуални събития и изложби.

По случай „Еразъм дните“ в СУ „Николай Катранов“ ученици от 2 В клас с г-жа Петя Попова, от 5 А клас с г-жа Елена Илиева и от 6 Б клас с г-жа Маргарита Петрова направиха изложба с рисунки и изработиха табла. Рисунките показват виждането за програмата през призмата на детските очи. Таблата илюстрират снимки с дейности по различни международни проекти, в които е участвало училището.

Йорданка Илиева, старши учител по информатика и ИТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!