645 четения

Медицинска прополисова дъвка срещу К-19 тества в Истанбул търновка

Антоанета Великова е сред 200 млади от цял свят, участвали в среща на високо равнище за мир

 

МЕДИЦИНСКИ ПРОПОЛИСОВИ ДЪВКИ КАТО ПРОФИЛАКТИКА СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА ОПИТА В ТУРЦИЯ ТЪРНОВКАТА АНТОАНЕТА ВЕЛИКОВА. Миналия ден тя се завърна от Истанбул, където участва в среща на високо равнище за мир, посветена на проблемите след Ковид-19. Организатор на срещата беше Глобалната верига за мир.

„Разработка на Изследователския център за наука и технологии в Турция е тази дъвка и ни беше представена точно като научен проект. Говориха за силата на прополиса като имуностимулант, за ефекта му върху човешкия организъм“, разказва Антоанета, която е лицензиран преводач към Министерството на външните работи и беше единственият представител на България в международния форум, събрал в Истанбул 200 млади хора на възраст от 18 до 40 години.

„Светът има много проблеми и за да се опитаме да ги решим, трябва да се обединим. Защото всеки проблем, даже и този, който е някъде на другия край на света, го има и в нашата страна. Затова само глобалният подход ни дава сигурност. Това разбрах от четирите дни, в които прекарах в Истанбул, и от всички доклади и презентации, които изслушах. Истината е, че отидох на тази конференция, настроена да слушам само за коронавируса, обаче участниците, почти на 90% млади хора, отчитаха неговото присъствие, влиянието му върху социалната политика, туризма, икономиката, човешките взаимоотношения и започваха да говорят за бъдещето, което е отвъд тази пандемия“, признава Антоанета Великова.

След това отново се връща на темите и презентациите, за които е убедена, че биха могли да бъдат приложени и в България. „Говорихме за насилието, за жените във властта, за религия, за политика. Не са ли това темите, които занимават и нас? И сега искам да ти разкажа само за една конкретна презентация, която направи участник от Бразилия. Той разказа как там, в един бразилски град, властите са се справили с едно гето. Много млади, но бедни и неработещи хора се заселили в гетото. Незаконно, разбира се, и станало страшно за околните квартали. Властите обаче, вместо да разгонят младежите, решили да превърнат гетото в нещо като природен парк. Почистили улиците, засадили дървета, оправили къщите и сега това е един от най-известните квартали в Бразилия. Докато слушах и гледах кадрите и преобразяването на гетото, си мислех как ние се справяме с такива ситуации?“, признава Антоанета.

Антоанета Великова е завършила маркетинг във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и магистратура по международни отношения в Народния университет в Пекин. Говори английски и китайски език.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Един коментар за “Медицинска прополисова дъвка срещу К-19 тества в Истанбул търновка

  • 23.10.2020 в 13:31
    Permalink

    Ето това трябва да стане новата „ДРОГА“ за младите в бъдеще. Да се започне от малките неща , а те ще доведат до големи резултати. Трябва само труд и обич.
    Трябва да се оттърве земята от пестицидите, животните от антибиотиците, рибите от захранките , изсичането на горите, изхвърлянето на каквито и да е отпадъци по земята. Това ще се постигне с Обич към себе си и природата.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *