809 четения

Тийнейджъри рискуват живота си със смъртоносни селфита върху електрически стълбове

МОДАТА С ЕКСТРЕМНИТЕ СЕЛФИТА ДОСТИГНА И ДО ВЕЛИКО ТЪРНОВО. За да съберат повече лайкове в социалните мрежи, младежи предприемат неразумни и опасни постъпки в преследване на перфектния кадър. Преди дни двама тийнейджъри шокираха обществеността в областния град, след като се качиха на върха на електрически стълб в покрайнините на квартал „Картала“ само за да си направят снимка. Свидетели на рисковото им поведение сигнализирали на телефон 112, а когато органите на реда дошли, неразумните младежи избягали.

Жаждата за одобрение и слава кара подрастващите и младите хора да предприемат екстремни селфита, категорични са психолозите. В голяма част от случаите обаче снимките на опасни места водят до фатален край. В България вече са регистрирани 10 инцидента, случили се в опит за фотографиране на места, повишаващи адреналина, а повечето от тях са завършили със смърт. Обикновено младите хора избират да се качат на вагони или електрически стълбове и биват удряни от волтова дъга. В резултат на това се сдобиват с тежки изгаряния или умират от пораженията. Другият сценарий пък включва плуване във необезопасени водоеми.

Засега няма пострадали от Великотърновска област в опит за правене на идеалната снимка. Играещи си на руска рулетка с живота обаче не липсват. Двамата, качили се на електрически стълб, които бяха уловени от камерата на случайно видял ги търновец, рискували не само да бъдат поразени от тока, но и да паднат при едно погрешно движение от няколко метра височина.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка Владимир СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!