Великотърновските общинари гласуваха против тегленето на банков заем от 3,6 млн. лв. от МОБАЛ

МЕСТНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ СЕ СЪОБРАЗИХА С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА КМЕТА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИНЖ. Д-Р ДАНИЕЛ ПАНОВ и гласуваха против тегленето на банков кредит от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ за 3,6 млн. лв. Това се случи в четвъртък на извънредно събрание на Общинския съвет, което продължи по-малко от половин час. На заседанието не присъства изпълнителният директор на областната болница, а от думите на председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов стана ясно, че д-р Стефан Филев е в София.

Общинските съветници подкрепиха искането на ръководството на стационара за продажба на два гаража и бившата база за долекуване на кардиологични пациенти във Вонеща вода. Средствата от сделките обаче могат да се използват само и единствено за инвестиции в новото крило.

Не бе прието предложението за сформиране на временна комисия от общински съветници, която да се запознае с начина на изразходване на средствата от продажбата на бившия недовършен хирургичен корпус, вложените пари в новото крило и предстоящите разчети за обзавеждане и оборудване на зданието, планирано да приеме всички отделение от База II.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *