95 четения

Възпитаници на Гимназията по туризъм са призьори в национален конкурс

ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДИАМИРА КИРИЛОВА, ЙОАНА МИТЕВА И РАДОСЛАВ КИРИЛОВ спечелиха втора награда в Националния конкурс „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“. Тримата са получили грамоти, книги и парична премия в размер на 100 лв.

Повече от 200 ученици от цялата страна са се включили в конкурса със свои есета, стихотворения, рисунки и мултимедийни продукти. Всички участници са били разделени в четири възрастови групи.

Търновските ученици са призьори при най-големите – учениците от 10 до 12 клас. Отборът на гимназията се е състезавал с мултимедиен проект, подготвен под ръководството на Бистра Стефанова, учител по история. В презентацията си учениците са проследили житейския и революционен път на Димитър Николов Асенов, останал в историята ни с името Хаджи Димитър.

Състезанието беше организирано от Община Сливен и беше посветено на 180-годишнината от рождението на сливенския войвода и борец за свобода Хаджи Димитър. Наградите бяха връчени в края на седмицата от заместник-кмета на общината Пепа Чиликова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *