129 четения

Фондация „Тинузавър“ инвестира 15 000 лв. в стипендии за талантливи ученици, студенти и учители

15 000 ЛВ. ИНВЕСТИРА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ФОНДАЦИЯ „ТИНУЗАВЪР” В СТИПЕНДИИ ЗА ТАЛАНТЛИВИ УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ И УЧИТЕЛИ, които преподават природни и технически науки. Средствата, с които новосъздадената неправителствена организация стартира, са награда от инициативата „Промяната”, в която търновци тази година се класираха на второ място. „Продължаваме обаче и набирането на средства от различни организации и фондации, за да осигурим достатъчно стипендии на даровити деца и студенти в сферата на математиката, програмирането и роботиката, предимно от малки населени места, където по финансови причини децата нямат достъп до съвременни образователни технологии“, коментира Невен Боянов, един от авторите на прочутата образователна платформа „Тинузавър“.

Идеята на фондацията е стипендиите да помагат на децата, младите хора и на учителите в обучението им в областта на електрониката, компютърните технологии, роботиката, икономиката, предприемачество и изкуства. „Ние предлагаме курсове, чиято продължителност е около 20 учебни часа за ученици и 20 астрономически часа за студентите. Фондацията покрива 40% от общата сума на курса за учители и от 40% до 60% от цената на курса за ученици“, уточнява още Невен Боянов, който е и председател на Управителния съвет на фондация „Тинузавър“. И допълва, че едноименната образователна платформа съществува вече седем години, с нея вече работят ученици и студенти в страната и в чужбина. И около 30 педагози са преминали курсове за обучение по различни дисциплини.

Всеки, който желае да участва в заниманията, трябва да попълни онлайн формуляр. Всички условия са описани в страницата на фондацията https://bg.tinusaur.org/. Там са публикувани и критериите за получаване на стипендии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!