Горнооряховските хандбалисти с нов успех, остават лидери в мъжкия елит

Горнооряховските „железничари” продължават без загуба в хандбалното първенство. В петия кръг ХК „Локомотив” победи съименника си от Мездра с 37:24 (17:10).

Двата „локомотива” се срещнаха в спортна зала „Никола Петров”, където демонстрираха бърз и динамичен хандбал.

Гостите успяха първи да открият резултата, но това не можа да им помогне. Домакините наложиха тотално надмощие и до 10-ата минута поведоха с 5:2. До края на полувремето горнооряховските „локомотивци” контролираха мача и се прибраха на почивката с преднина 17:10.

През втората част домакините заложиха на здрава защита и бързи атаки. Започнаха да бележат гол след гол и да увеличават преднината си. Шанс за обрат се появи в 40-ата минута, когато горнооряховчани останаха с четирима полеви състезатели. Гостите не успяха да се възползват и доиграха срещата до крайното 37:24.

След този кръг „Локомотив” (Горна Оряховица) запазва лидерството си в елитната хандбална група.

„Не съм си помислил, че няма да победим. Знаехме, че ще ни е трудно. „Локо” (Мездра) са млад състав и се стараят да играят бърз и модерен хандбал, за което ги поздравявам. В този мач ние бяхме по-добри и заслужено победихме. Продължаваме да работим и във всеки мач да се хвърляме за победа”, коментира Йордан Димитров – старши треньор на „Локомотив”.

„Локомотив”: Георги Маринов, Веселин Лазаров, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Радослав Йорданов, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Михаел Иванов, Георги Кръстев, Николай Москов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *