307 четения

Пет денонощия арест за удар с юмрук по патрулка по време на нощна проверка

Пет денонощия арест получи по Указа за борба с дребното хулиганство мъж, който ударил с юмрук патрулен автомобил на МВР. Екшънът се разиграл в неделя в 3 часа сутринта пред Централната поща във Велико Търново. Униформени и представители на РЗИ извършвали проверки в нощните заведения в града за спазване предписанията за коронавируса и за шум.

През това време 39-годишен мъж от Дебелец, известен на полицията и осъждан, бил пред заведение край пощата и крещял към минувачи и проверяващи. Той бил видимо солидно почерпен и отказал на полицаите да покаже лична карта. След това проявил агресия и решил да си го изкара на полицейския автомобил. Въпреки свадата бил задържан и на другия ден даден на съда в старата столица. В залата обаче той отново се държал неприлично със съдийката и тя го пратила за пет денонощия в ареста.

Специализираната полицейска операция съвместно със служители на РЗИ, проведена в събота срещу неделя, не е установила нито едно нарушение за носене на маски. Били са проверени шест заведения и 40 граждани. Съставен е един акт за шумно заведение и един акт за хулиганство за въпросния почерпен мъж, удрял по патрулката. Операцията е рутинна и за засилване контрола в районите на питейни и увеселителни заведения, зали за хазартни игри и интернет клубове за спазване на противоепидемичните мерки.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Пет денонощия арест за удар с юмрук по патрулка по време на нощна проверка

  • 27.10.2020 в 18:46
    Permalink

    Няма такова, 5 дни….има от 1 месец нагоре…Той нарушил няколко правила, не достойно държание, обида на граждани, нападение на органи на реда !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *