2510 четения

Замразяват за три години местните данъци и такси във Велико Търново

НЕ СЕ ПЛАНИРА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ТАКСИ И ЦЕНИ НА УСЛУГИ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ ГОДИНИ. Това става ясно от доклада, изготвен от финансовия екип на кмета инж. д-р Даниел Панов.

Ако местният парламент одобри доклада, собственици на хотели, таксиметрови шофьори, ползващите административни, ритуални, социални и т.н. услуги ще могат да си отдъхнат, че няма да се налага да плащат повече средства до края на сегашния кметски мандат.

В разработката е уточнено, че местната власт продължава консервативна политика по отношение на управлението на средствата от хазната, на приходната и разходната част.

Поради липса на прогнозируемост относно COVID ситуацията приходите в проектобюджета за 2021 г. са планирани при условия на по-ниско потребление на общински услуги. В това число спадат наеми от общински имоти, входни билети за музейни обекти, такси за детски градини и т.н. За сметка на това се очаква повишаване на приходите от потребители на Домашния социален патронаж.

Макар че местните такси и цени на услуги няма да бъдат увеличавани, са заложени дивиденти в размер на 5,8 млн. лв. от данъка върху недвижими имоти.

С близо 30 процента пък ще са намалени приходите от туризъм, предвиждат от общинската администрация.

Прогнозират още, че данъкът от превозни средства ще донесе на бюджета по 4,6 млн. лв. на година до 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *