515 четения

След като „Борба“ писа: Канят на ТЕЛК комисия инвалид, който от 9 месеца не е получавал помощи от държавата

НАСРОЧИХА ДАТА ЗА МИНАВАНЕ НА ТЕЛК НА 45-ГОДИШНИЯ ЗЛАТИ ЗЛАТЕВ ОТ СТРАЖИШКОТО СЕЛО КАМЕН, за чийто случай „Борба“ разказа миналата седмица. Мъжът бе лишен от финансови помощи от държавата заради решение на местната здравна експертна структура, определила го с 60 процента инвалидност. До онзи момент заключението било, че работоспособността му е намалена със 75 процента заради инсулинозависим диабет. Семейството обжалва и НЕЛК разпореди повторно разглеждане на случая.

„Три дни след публикацията в „Борба“ получихме покана за явяване на преглед от ТЕЛК комисията във Велико Търново. Консултацията е насрочена за 30 ноември. Благодарим за това, че приехте присърце случая на мъжа ми и разказахте за проблема. Убедени сме, че причината за насрочването на преглед е свързана с вашата намеса“, коментира Анета Димитрова, съпруга на Злати.

Тя допълни, че се надява този път ТЕЛК да вникне по-задълбочено в казуса и да даде становище, с което финансовата помощ на мъжа й от държавата да бъде възстановена.

„От февруари 2020 г. до момента Злати е без доходи. Преди дни претърпя операция и още е в болница. За малко да го загубим, докато се борим с тромавата административна процедура“, допълни жената.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *