29 медала за карате клуб „Калоян“ от Национална купа „България”

Четири златни, 3 сребърни и 22 бронзови медала спечелиха състезателите на карате клуб „Калоян“ (В. Търново) на Национална купа „България” за всички възрастови групи.

Тази година великотърновският клуб бе домакин на надпреварата съвместно с Българската национална федерация по карате. Състезанието се проведе в ДКС „Васил Левски“, а заради извънредната епидемична обстановка протече без публика. Президентът на клуба Георги Дочев помогна за осигуряването на всички необходими условия състезанието да протече гладко и без проблеми. Сред бъдещите планове на КК „Калоян“ е организирането на международен турнир в старата столица.

В Националната купа участваха 387 състезатели от 26 клуба в страната. В първия ден участваха състезателите до 14-годишна възраст, а на следващия – над 14 г.

От КК „Калоян“ се включиха 48 състезатели. Шампион на ката индивидуално стана Велизара Костова (момичета, родени 2007 г.), на кумите злато спечели Божидара Тотева (р. 2010 г.) в категория -34 кг. Отново на кумите първа е и Адриана Бояджиева (р. 2009 г.) в категория -36 кг, както и Никол Брайнова (р. 2008 г.) в кат. -35 кг.

Карате клуб „Калоян“ участва и с десет отбора на ката отборно, като осем от тях спечелиха бронзови медали. „Доволна съм от представянето на всички деца. Организацията ни беше на ниво и мога да кажа, че бе най-доброто състезание. Протече нормално и без проблеми, всички треньори на клуба се погрижихме за това децата да са спокойни по време на игра. За първи път бяхме единни и това е формулата да вървим напред и нагоре. Благодаря на всички състезатели от КК „Калоян“, на всички треньори и доброволци по организацията за провеждането на турнира“, разказа сенсей Севджан Мехмедова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *