Крупен зърнопроизводител се самоуби с бащината си пушка

Румен Тодоранов, който бе открит мъртъв в петък, обработвал над 11 хил. дка

 

СЪСТОЯТЕЛНИЯТ ФЕРМЕР ОТ ПОЛИКРАИЩЕ РУМЕН ТОДОРАНОВ БЕ ОТКРИТ МЪРТЪВ В ПЕТЪК СУТРИНТА. Той е издъхнал след прострелване с ловна пушка в бащината си къща в селото. Основната версия, по която работят разследващите от полицията, е самоубийство.

Хората от селото коментират, че нищо не предвещавало за трагичния край на земеделеца. За последно е видян от работниците си, на които разпределил задачи за деня, а след това се отправил към дома на родителите си. Там натиснал спусъка и е намерен около 10:30 часа.

В Поликраище се носи мълвата, че 48-годишният мъж е имал финансови проблеми и вероятно това е причината да посегне на живота си. От Фейсбук профила му става ясно, че напоследък се е терзаел от държавната политика в сферата на селското стопанство.

В пост от 10 октомври фермерът пише: „Начинът на управление на селското стопанство и свързаната с него хранителна индустрия са довели до пълна неефективност на европейското подпомагане, в резултат на което страната ни не създаде икономически ефективна среда за средния и малкия бизнес и буквално смаза възможността за конкурентоспособността на родното производство”.

Тодоранов е собственик и обработвател на над 11 хил. дка земя в региона, засети с пшеница, ечемик, слънчоглед, царевица, сливи и т.н. Стопанинът е председател на Регионалния фермерски съюз „Павликени“ и член на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Има близо и 80 дка овощни градини.

Той е женен, има три дъщери. Няма данни да е имал проблеми или конфликти с криминално проявени лица, а в селото го определят като честен и добър човек, който е спонсорирал местни спортни и културни мероприятия и се ползва с голямо уважение в обществото.

Г. ИЛИЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.