6 неща, които научих, бягайки от чувствата си

Често обръщаме гръб на емоциите си и не се вслушваме в сърцето си, защото ни е страх. От любовта, от разочарованието, от болката, от какво ли не. Но дори и в тези моменти можем да научим важни уроци. Като например…

1. Ще съжалявате, независимо дали ви харесва, или не

Може да се убеждавате, че постъпвате правилно, обръщайки гръб на емоциите си, но тези чувства са предназначени да бъдат усетени. Трябва да се примирите с тях, да ги анализирате и да ги приемете, дори да са неудобни. Бягането може да работи известно време, но в крайна сметка те ще ви настигнат и отново ще трябва да се справяте с тях.

2. Боли, когато се правите, че не чувствате нищо

Може да си мислите, че си спестявате някои проблеми, правейки се на безсърдечни, но всъщност не се предпазвате. Изолирате се. Въпреки че не давате шанс на никого да ви нарани, вие наранявате себе си. Причинявате си точно това, което сте се опитвали да предотвратите.

3. Уязвимостта не е слабост

Удобното изразяване на вашата уязвимост е силно качество. Не бива да се притеснявате да говорите чрез емоциите си, да признавате това, което ви е на ум, или да чувствате като цяло.

4. Не е честно да се държите, сякаш всичко е наред, когато не е

Лъжата, че сте добре, означава, че се съгласявате с по-малко, отколкото заслужавате. Не знаете как да предизвикате промяна и се криете. Не е егоистично да имате големи очаквания към хората около вас или да очаквате красиво бъдеще.

5. Правилният човек няма да разреши проблемите ви

Те ще ви дадат безопасно място за изразяване, ще ви насърчат да се отворите и да бъдете търпеливи, но не могат магически да разрешат проблемите ви с емоциите, несигурността и недоверието. Вие сами трябва да положите това усилие.

6. Никога не е лесно да заложиш сърцето си

Никога няма да ви е лесно да направите това. Но ще си струва труда и риска. Ще бъдете изненадани от това колко освежаващо е усещането.

Източник: струма.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.