348 четения

Подготовка за отоплителен сезон 2020-2021 г.

Уважаеми клиенти,

Във връзка с наближаващия официален старт на отоплителен сезон 2020/2021 Ви напомняме какви действия са необходими да предприемете, за да се насладите на топлината и комфорта предоставяни от „Топлофикация – ВТ” АД.

Първото нещо, с което трябва да започнете е в срок до 10.11.2020 г. да приключите с всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация. Лицето, което сте упълномощили за работа с абонатната станция, да запълни инсталацията. След като бъде изпълнено това се започва поетапна проверка за готовност на инсталации ВОИ за старт на отоплителния сезон.

Второто, което трябва да направите преди запълване на вътрешната отоплителна инсталация е да отворите на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително допълване и обезвъздушаване на отоплителните тела и на вътрешната отоплителна инсталация след пускане на отоплението.

Обезвъздушаването на ВОИ се прави от упълномощеното лице за работа с абонатната станция в сградата

В сгради – етажна собственост, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, поради продължаващи ремонти в някое от жилищата, отоплението няма да бъде включено. В този случай Ви умоляваме да изпратите заявление за отложено включване на отоплението.

Изрично напомняме, че включването и изключването на отоплението в абонатната станция, посредством отваряне и затваряне на спирателната арматура (кранове) към топлопреносната мрежа се извършва изключително от служители на „Топлофикация – ВТ“ АД. Боравенето с тези арматури от неоторизирани лица може да доведе до смущения и аварии в работата на топлопреносната мрежа, които да се отразят и върху други клиенти на дружеството. В случай на високи външни температури е достатъчно за затворите радиаторните вентили, автоматичното управление на абонатната станция ще понижи мощността и съобразно това.

Важно напомняне:

Клиенти, които желаят включване на отоплението преди официалния старт на отоплителния сезон за град Велико Търново, умоляваме да подадат заявление в нашия офис с дата на включване.

Преди началото на отоплителния сезон е необходимо да проверите и уредите за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, или има някакъв друг проблем, трябва незабавно да потърсите съдействие от фирмата, която извършва дяловото разпределение във Вашата абонатна станция.

  • за клиенти на дялово разпределение към „Топлофикация – ВТ” АД – тел. за контакт 062 64 28 86 и 062 67 02 29;
  • за клиенти на дялово разпределение към „Белчевстрой” ЕООД – тел. за контакт 0878 14 56 28;

Благодарим за Вашето активно сътрудничество!

Денонощно сме на Ваше разположение на:

Телефон за връзка – 0899 195 106

Електронна поща –  [email protected], Интернет сайт – http://www.toplo-vt.com/

Или лично в приемната на „Топлофикация – ВТ” АД, ул. „Никола Габровски” № 71А

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *