118 четения

Рецепта за космически близалки предлагат деца от ОУ „Димитър Благоев”

Рецепта за космическа близалка измисли шестокласничката от ОУ „Димитър Благоев“ Даная Стефанова. Тя е един от 150-те малки художници, които се включиха в националната инициатива на „Музейко“ да нарисуват космически картички. Готовите картички, които са хиляди, са били събрани в изстреляната преди няколко дни в космоса ракетата „Ню Шепърд” на компанията Blue Origin. Ракетата ще се върне обратно на Земята, след което се очаква всеки художник да получи картичката си с печат „Flown to Space” („Летял в Космоса“).

Ученици от 3 до 6 клас от ОУ „Димитър Благоев” се включиха в световната инициатива „Земята има нужда от космоса, защото…”. А идеята на Даная за космическата близалка се оказа интересна за всички тях.

Даная Стефанова е избрала да напише рецепта за космическа близалка, защото според нея в космоса ще е горещо и бъдещите обитатели ще имат нужда от охлаждане.

Слънчевата система, Земята, Луната, астронавти с българско знаме, извънземни, идеи за космическа храна са част от сюжетите на готовите картички на малките художници от ОУ „Димитър Благоев”.

„Да вземем домашните любимци в Космоса” – под този слоган са рисували най-много от малките благоевчета. И всички те са написали на своите картички „Обичаме Земята, не искаме да я напускаме” на български, руски и английски език.

Една от идеите на инициативата „Земята има нужда от Космоса” е, че ресурсите на Земята са ограничени и за да се осигури изобилие и растеж на планетата ни, трябва да се потърсят възможности в космоса. От българска страна съорганизатор е „Музейко”.

Репортер: Мария от VII „а”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!