55 четения

Състезание „Открий будителя“ показа знанията на петокласниците

В ОУ „Димитър Благоев“ се проведе състезание „Открий будителя”. Поводът бе предстоящият Ден на будителя – 1 ноември. Учениците, които взеха участие, бяха от 5 „а“ клас: Йоанна, Пламена, Сияна, Елена, Даяна и от 5 „б“ – Ема, Емилиян, Диляна, Веселин, Ивета. Водещите Валери от 5 „б“ и Бран от 5 „а“ клас задаваха въпроси на състезателите за велики личности от нашата история.

Според правилата на играта най-бързият трябваше да удари звънчето и да каже своя отговор. След като участникът отговори на въпроса, на електронната дъска се разкрива пълна информация за дадения будител.

Журито се състоеше от трима седмокласници – Маргарита Николова, Александра Хаджиева и Стефан Куюмджиев, който влезе в ролята и на оператор и снима състезанието.

Участниците отговаряха на 10 въпроса и се състезаваха в две игри за сръчност. Едната беше скоростно редене на пъзел с образа на будител, а другата – бързо надуване на балон и рисунка на велика личност. Финалният резултат беше равен. И двата класа се постараха и се справиха отлично. Според оценката на журито обаче в играта често липсваше спортсменско отношение.

В края всички участници получиха книги, учебни пособия, познавателни игри и ваучери за книги.

 

Александра Хаджиева и Маргарита Николова,

7 „а” клас

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!