83 четения

Два златни, два сребърни и четири бронзови медала за ТК „Хемус” от „Купа София”

Около 250 състезатели от България, Молдова, Северна Македония и Франция участваха в международния турнир по таекуондо „Купа София”. Състезанието се организира традиционно в навечерието на Деня на народните будители и на 31 октомври 2020 г. беше осмото му издание. Надпреварата се проведе без публика в залата на Национална спортна академия „Васил Левски“ в София. Турнирът даде нов импулс в състезателния живот на федерацията и е последна проверка преди квалификациите за определяне на национален състав за предстоящите европейски първенства.

Горнооряховският таекуондо клуб „Хемус“ се включи с 12 състезатели в двата класа на таекуондо – А и Б. В първата част на деня се съревноваваха състезателите в „Б” клас. Сребърен медал при децата взе Божидар Стоянов, с бронзови се окичиха Борислав Михнев, Богомил Иванов и Михаил Качаунов.

След тях бяха разпределени и медалите в клас „А“. Йордан Добрев се класира на първо място при юношите, съотборникът му Денис Ирибаджаков при децата. Никола Колев е втори при кадети, трети в същата възраст е Димитър Лонгинов.

Ръководител и старши треньор на състезателите от „Хемус“ е Румен Димитров – 5-и дан, асистент Йордан Добрев – 3-ти дан по таекуондо. Отборни шампиони станаха „Кондор 2000”, следвани от „Рамус” и „Барин”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *