Общество

Няма опашки пред автосервизите за смяна на гуми

СПОКОЙНО И НЕНАТОВАРЕНО Е КЪМ МОМЕНТА В АВТОМОБИЛНИТЕ СЕРВИЗИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И РАБОТЕЩИТЕ ТАМ ПРОГНОЗИРАТ, че както по традиция, така и тази година водачите ще пристигнат за смяна на гуми в последния момент.

Има обаче примерни шофьори, които са избрали да подготвят автомобила си за зимния сезон преди края на определения от КАТ период. Те коректно изчакват реда си и не се образува струпване на хора, видя „Борба“.

Махането на летни и поставянето на гуми с минимална дълбочина на протектора от 4 мм отнема не повече от 15 минути. Услугата струва средно по 10 лв. на колело, а в някои работилници предлагат по-ниски пакетни цени.

Експертите съветват водачите да не пестят от качествени изделия, тъй като това може да им коства пътно-транспортно произшествие. Трябва да се следи за тяхното износване и увреждане.

„Случвало се е в последния момент, когато паднат мъглите и снеговете, някой, тръгнал на път, да дойде да сменя гуми. Вярно е, че подмяната става бързо, но не е хубаво да се чака в последния момент“, споделят майстори по сервизите.

Крайният срок за подготовка на колата за зимата е 15 ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *