„Дългият път към звездите“ – науката за космоса на театрална сцена

 

Спектакълът „Дългият път към звездите“ гостува във Велико Търново на 06.11 от 20:00. Почитателите на темата за Космоса могат да гледат представлението в клуб ТАМ.
Теориите за произхода на Слънчевата система, за земята, космоса и всичко останало, можете да научите не в класните стаи или университетските скамейки, а от спектакъла-пърформанс „Дългият път към звездите“. Тази звездна комедия разказва по интерактивен, забавен и хумористичен начин факти от науката за космоса и поставя важни въпроси за бъдещето на човечеството. Спектакълът се играе с голям успех вече трети сезон.
В основата на сюжета на научно-хумористичния спектакъл е популярно телевизионно шоу, в което често гостуват световните лидери. Предстоят президентски избори. Джон Ел Иванов, амбициозен астрофизик е основният кандидат, който иска да ги спечели. Насреща му е Денеш Наги, водещият на предаването, чиито пиперлив език не се страхува от нищо. Едно изненадващо разкритие ще бъде направено.

Зад екипа на театралния пърформанс стоят имената на: Андреа Брунело (режисьор и сценарист от Jet Propulsion Theatre – Италия), д-р Владимир Божилов (от Катедра „Астрономия“ към Софийския универстиет „Свети Климент Охридски“) и Димитър Узунов (режисьор, сценарист и актьор от Famille Mundi – Париж и Арте Урбана Колектив – София).

„Дългият път към звездите“ е копродуциран от Форум Демокрит, Арте Урбана Колектив и Jet Propulsion Theatre. Проектът е част от официалната програма на „Пловдив – Европейска столица на културата“. Турнето се реализира с финансовата помощ на Министерство на културата.

Билети за можете да закупите онлайн на следния сайт:  https://epaygo.bg/2389097391

За повече информация и новини, следете Фейсбук страницата на   спектакъла: https://www.facebook.com/thelongwaytothestars.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *