Нидерландец с коронавирус почина в старата столица

Община В. Търново е рекордьор по заболели в региона – 133 случая за седмица

НИДЕРЛАНДЕЦ ПОЧИНА СЛЕД БОЛЕДУВАНЕ ОТ КОРОНАВИРУС ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, НАУЧИ „БОРБА“. Чужденецът е лекуван в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, но състоянието му се влошило. От специализираното COVID отделение е преместен в реанимация, където издъхнал. 57-годишният мъж е имал множество придружаващи заболявания. Той е седемнадесетата жертва на инфекцията в региона.

От Регионалната здравна инспекция в старата столица продължават да отчитат ръст на заболеваемостта от коронавирус в областта. Тя възлиза на 148,34 на 100 000 души.

Във вторник лабораторно потвърдените случаи са 23, разпределени по общини са: във Велико Търново – 14, в Горна Оряховица – 6; в Свищов – два, и в Стражица един.

Два от тях са на учители, преподаващи на класове от начален етап в ОУ „Петър Берон“ в Дебелец и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново. Под задължителна карантина за 10 дни са поставени всички ученици от двете паралелки.

Положителна проба е дал и ученик от ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица. Неговите съученици остават в домашна изолация за 10 дни.

Останалите шестнадесет нямат връзка помежду си, както и с други потвърдени случаи. Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.

В болница са настанени 48 лица, в домашни условия се лекуват 307 души. Битката с коронавируса са спечелили 469 души. Под карантина са 706, а общият брой на диагностицираните в региона е 842.

През изминалата седмица в областта са доказани рекордните 214 случая на COVID-19. Най-много от тях са открити в община Велико Търново – 133, следва Горна Оряховица с 18, Свищов – 15, Павликени – 13, Лясковец и Стражица по 12. Осем са в Полски Тръмбеш, два в Елена и един в Сухиндол. Без инфектирани отново остава Златарица.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *