Ето защо не е добра идея да сте приятели с бившите си

Понякога е трудно решението да сложим край на дълга връзка, защото сме се привързали твърде много. Но ако чувствата са се превърнали в навик и сте заедно без вълнение един към друг, може би е време да се разделите и всеки да поеме по пътя си.

Какво обаче следва нататък? Дали да продължите да се виждате, или да прекъснете всякаква връзка?

Съвсем разбираемо е, че не можете да скъсате изведнъж с човека, който толкова дълго е бил част от живота ви, но психолозите са на мнение, че не е никак добра идея да оставате приятели поради няколко основни причини:

  1. Трудно ще продължите с живота си.

Ако често се виждате с бившия си и продължите да си споделяте всичко, то много трудно можете да продължите напред и да освободите място за следваща връзка. Освен това границата между интимната и приятелската близост е твърде тънка и изведнъж може да се окажете в обятията на бившия си.

  1. Чувствата не изчезват като с магическа пръчка.

И на двамата е нужно време, за да свикнете с новите си взаимоотношения. Навикът да се виждате, да се чувате, да си пишете, за да споделите всичко, което ви се е случило, трудно се изкоренява. Нормално е да не искате да изгубите човек, когото сте обичали и по някакъв начин все още обичате, но така само удължавате агонията и правите преодоляването на връзката още по-мъчително и трудно.

  1. Поддържането на отношенията може да се окаже болезнено.

Ако един от двама ви все още не е преодолял напълно другия, може да се окаже твърде мъчително да слуша за живота ви без него. По този начин не само ще се наранявате взаимно, но и ще тъпчете на едно място. Подобен род взаимоотношения може да ви попречи да започнете нова връзка. На практика хем сте заедно с бившите си, хем не сте.

Колкото и да е болезнено, понякога е по-добре да вземете категорично решение и да се отдръпнете един от друг – поне докато времето свърши своята работа. Може би някой ден ще можете да се преоткриете по най-чист приятелски начин.

Източник: обекти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *