705 четения

С куп награди се върнаха от международен конкурс възпитаниците на Яница Русева

С КУП НАГРАДИ ПРИКЛЮЧИ XVI МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „КРЪСТОПЪТ НА МУЗИТЕ” 2020 ЗА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ВОКАЛНИЯ ПЕДАГОГ ЯНИЦА РУСЕВА. Младите изпълнители са се преборили за отличия в четири конкурсни категории.

Двамата второкласници от СУ „Емилиян Станев“ Стефан Кочовски и Яна Панайотова са победители в категорията „Песен на Стефан Диомов“. Второто място за изпълнение на песен на големия композитор е спечелила Теодора Стоянова.

Яна Панайотова е трета в категорията „Мюзикъл и песни от филми“. Яна също е ученичка във втори клас в СУ „Емилиян Станев“. От същата гимназия са и Ели Ганчева, която е в трети клас, и осмокласничката Ани Ценова, на които журито е присъдило грамоти за дипломант I степен.

Първо място в категорията „Световен хит“ е спечелила Гергана Стоянова, която има втора награда и за изпълнението си на песен на роден език. Втора при изпълнителите на световни хитове е Теодора Стоянова. В тази категория с грамоти за дипломант I степен са Ели Ганчева и Стефан Кочовски, и двамата третокласници от СУ „Емилиян Станев”. Ели е втора в категорията „Песен на роден език“, където с грамота за дипломант I степен журито е отличило третокласничката Яна Панайотова от СУ „Емилиян Станев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *