Здраве

Общински болници във В. Търново и Кардиологичната клиника осигуряват допълнителни 40 легла за пациенти с Covid-19

Две общински болници и частната Клиника по кардиология осигуряват 40 допълнителни легла за пациенти, диагностицирани с Covid-19 и нуждаещи се от хоспитализация. За момента те не са заети, а организацията е във връзка със заповедта на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов за разкриване на легла за Covid-19 във всяко здравно заведение.

С координацията на Община Велико Търново в Комплексния онкологичен център и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ са разкрити 34 места. Още шест легла е осигурила Специализираната болница за активно лечение по кардиология – Велико Търново. При допълнителна необходимост и трите здравни заведения имат готовност за осигуряване на още болнични легла.

Община Велико Търново припомня, че ограничаването на предаването на коронавируса зависи и от съвестното поведение на хората в обществото. Това включва спазване на въведените противоепидемични мерки – стриктна лична хигиена, носене на маски и покриващи носа и устата средства на обществени места на закрито, градски транспорт, както и на открито, когато не може да се осигури разстояние между хората над 1,5 метра. Препоръчва се ограничаване на социалните контакти, когато не са наложителни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *