Крими

Рекордьор с над 15 присъди отново в ареста след обир на къща в Старо Търновосъди отново в ареста след обир на къща в Старо Търново

35-годишният Мариян Папудов наскоро излезе от затвора след кражба на 37 суджука

 

РЕКОРДЬОРЪТ С НАД 15 ПРИСЪДИ И БЛИЗО 40 КРИМИНАЛНИ РЕГИСТРАЦИИ МАРИЯН ПАПУДОВ отново е в ареста за 72 часа с постановление на прокурор, стана ясно вчера. Преди два дни 35-годишният мъж от Лесичери е бил заловен на място в Старо Търново, където от къща е изнасял ракия, строителни инструменти, метали и други вещи. Рецидивистът първо проверявал дали стопаните са в жилището и при подходящо време извършвал обири от известно време в старата част на областния град, но засега е обвинен само за един.

ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ МАРИЯН ИЗЛЯЗЪЛ ОТ ЗАТВОРА, СЛЕД КАТО БЕ ПРАТЕН ТАМ ЗА 8 МЕСЕЦА СЛЕД КРАЖБА НА 37 СУДЖУКА ЗА 130 ЛЕВА. Той се бе промъкнал на тераса във Велико Търново и бе задигнал мръвките в началото на тази година. През лятото бе осъден, но явно са го пуснали предсрочно за добро поведение. Младият мъж обаче вероятно отново иска да влезе в затвора, смятат разследващи. Кражбата на суджуците бе извършена само 13 дни след като бе излязъл от затвора!

През 2017 г. той бе даден на съд за кражба на картини. Мариян Папудов бе извършил обира на 32 картини от дома на художника Петър Първанов на ул. „Пролет” в нощта срещу 14 март 2016 г. Откраднатите вещи поставил в калъф за юрган и покривало и ги спуснал от терасата с въже по алпийски способ, което също взел от дома. 32-те картини бе продал за 270 лева, като обяснил, че са му дадени вместо заплащане от англичанин, на когото уж бил направил ремонт на покрива на къщата.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *