411 четения

Над 150 междублокови пространства преобразени по проекта „Моята градинка“

Над 150 пространства и зони край жилищата на великотърновци, намиращи се в четири квартала и в централната градска част, бяха облагородени по инициативата на общината „Моята градинка“. За осма поредна година проектът за озеленяване и увеличаване на зелената система на старопрестолния град бе успешно реализиран.

Засадени са над 450 растителни видове, от които шест броя дървесни, 350 броя храсти – иглолистни и широколистни, както и близо 100 многогодишни цветя и декоративни треви. В проекта участваха великотърновци от кварталите „Картала“, „Колю Фичето“, „Бузлуджа“ и „Чолаковци“, както и от центъра на града.

„Моята градинка“ е инициатива за създаването на малки цветни и зелени площи, която стартира през 2013 г. Оттогава досега са засадени близо 4500 цветя и храсти, както и над 210 дръвчета. Растителните видове се осигуряват безплатно от Община Велико Търново, а самите видове за облагородяване се избират от гражданите.

2 коментара за “Над 150 междублокови пространства преобразени по проекта „Моята градинка“

 • 05.11.2020 в 18:42
  Permalink

  Те ги прееезааастрооиха,, сеега ще ги ОообллагоодаряваТ ?!

  Отговор
  • 06.11.2020 в 14:43
   Permalink

   Това е много хубава кампания, дано всички да преобразят пред домовете си. Трябват Тимурови Команди , да засипят с добрина обрасли и затрупани с ненужни отпадъци населените места. Толкова млади хора с енергия биха се справили за кратко време. Направете кампания , моето хубаво село, да заприличат на китни градинки.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *