Пет отличия за таекуондо клуб „Инвикта“ от Sofia Cup

Пет отличия спечелиха състезатели на таекуондо клуб „Инвикта“ от Международния турнир Sofia Cup, който се проведе на 31 ноември. Около 250 таекуондисти от четири държави – България, Молдова, Северна Македония и Франция, се впуснаха в оспорвани срещи за медалите.

Таекуондо клуб „Инвикта” взе участие с петима състезатели, водени от треньорите Пламен Николаев и Стефан Купичков. В клас Б при децата в категория до 21 килограма Ростислав Песаров след две безапелационни победи взе златния медал. Катерина Тишкова в категория до 25 кг победи на полуфинала с много добра игра, но шанс не й достигна на финала и остана със среброто. В клас Б кадети категория до 37 кг Ивайло Йорданов, който е действащ балкански шампион, беше за пореден път безапелационен и завоюва златен медал. Истински фурор при децата в клас А направи Илиян Песаров, който спечели финалната си среща още в първия рунд с голяма точкова разлика, като със силната си и техничната игра изправи публиката в залата на крака и получи бурни аплодисменти.

В края на месец септември клубът взе участие в още един турнир, от който се завърна с един златен, един сребърен и три бронзови медала, съответно първо място за Илиян Песаров, второ за Ивон Цвяткова, а трети места завоюваха Ростислав Песаров, Пламен Тишков и Катерина Тишкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *