103 четения

Поредна категорична победа за Дани Арсов в Националните картинг серии

През изминалия уикенд на пистата в град Кюстендил се проведе петият кръг от шампионата на Българската федерация по картинг – Национални картинг серии. Епидемиологичната обстановка наложи промяна в спортния календар и провеждането на трето състезание на тази писта в рамките на шампионата, поради което трасето се караше в конфигурация, която не беше използвана повече от осем години. Това направи състезанието още по-интересно и даде възможност на пилотите да покажат уменията си.

От великотърновските пилоти в състезанието успя да вземе участие само Дани Арсов (този път благодарение на подкрепата на фирма „Енчо Енчев – ЕТЕ“ ЕООД, Долна Оряховица), тъй като Алекс Дешков е с травма на ръката и въпреки огромното си желание и направените, независимо от лекарските забрани, тестове просто нямаше как да бъде конкурентоспособен и да участва, без да усложни състоянието си.

През целия уикенд Дани беше изключително бърз и постоянен, като за пореден път този сезон подобри рекорда на трасето и спечели квалификацията с 0.24 секунди пред втория. Леко колебание в последвалите два квалификационни хийта, въпреки че и в тях беше най-бърз, го оставиха на втора стартова позиция за първия от неделните финали и притесниха екипа му, доколкото изоставането от 4 точки в генералното класиране не допускаше каквито и да било грешки в този кръг.

В неделния ден Дани тръгна от неизгодната втора позиция, на старта изостана трети, след основния си за този сезон конкурент и друг състезател от Сърбия. Само три обиколки обаче му бяха необходими да изпревари и двамата, а до края на манша, въпреки инструкциите от екипа му да намали темпото, за да съхрани машината и гумите, натрупа преднина от над 5 секунди, което е една старт-финална права.

На този фон вторият манш бе едва ли не „скучен“ – стартирайки вече от първата позиция, Дани не изтърва нито за миг лидерството и завърши 27-те обиколки с огромна преднина, този път от почти 7 секунди.

След две седмици, на 14 – 15 ноември 2020 година, предстои последният и решителен за крайното класиране и за двамата ни пилоти кръг от шампионата на пистата в град Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *