124 четения

Седмична прогноза за времето

В петък сутринта ще има намалена видимост и ниски облаци, които с напредването на деня ще се разчистват до слънчево. На отделни места облаците ще останат през целия ден. До обед ще бъде почти тихо, а след обед ще духа слаб вятър от север. Минималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Максималните температури ще се понижат и ще са между 12° и 15°.

В събота ще има разкъсана облачност.Сутринта ще се образуват мъгли, които с напредването на деня ще се разсеят. Ще духа слаб локален вятър. Сутрешните температури още малко ще се понижат и ще бъдат между 2° и 4° , а дневните ще останат без съществена промяна.

В неделя сутринта по поречието на Дунав и около големите водни басейни ще се образуват мъгли, които до обед ще се разсеят. След това ще преобладава слънчево време Температурите ще останат без съществена промяна.

От понеделник до края на периода ще преобладава облачно време със сутрешни мъгли, които на много места ще се задържат до обед. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а максималните постепенно ще се понижават и около четвъртък ще бъдат между 8° и 12°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък, събота и неделя ще има разкъсана облачност, намаляваща до слънчево. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 9°-10°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат одостигнат 5°-6°.

От понеделник до края на периода и там ще преобладава облачно време. Вятърът ще отслабва. Температурите ще започнат да се понижават. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 6°-7°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около и над 0°.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *