Шефът на фонд „Земеделие” издаде албум „Великата България”, за да повдигне духа на нацията

Тодор Тодоров: „Нашата група не иска България да се самоубие! Затова ще издадем още един албум – „Умиращата България“

 

ШЕФЪТ НА ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ТОДОР ТОДОРОВ И НЕГОВАТА МЕТЪЛ ГРУПА „ТОДИАН” ПРЕДСТАВИХА АЛБУМА СИ „ВЕЛИКАТА БЪЛГАРИЯ”. Той е писан две години и е бил готов още през юни, но се популяризира сега, в този труден за страната момент. Музикалните творби са общо 14. Песните са седем и са само на български език. Още толкова има интро с разказвач, което въвежда към песента. Албумът разказва чрез музика славната българска история от създаването на българската държава до въстанието на Асеневци и въздигането отново на държавността. Първите парчета са трашметъл, има и нотки на прогресив.

АЛБУМЪТ Е ИЗДАДЕН НА ДИСК, КОЙТО СЪЩО Е НОВАТОРСКИ. В него под формата на малка книжка са изписани текстовете на интротата и самите парчета.

„ТОДИАН” е проект на двама души – Тодор Тодоров и Ангел Ангелов, от чиито първи букви на имената им идва и самото име на групата. Идеята за създаване на концептуален албум, основан върху исторически данни и патриотичен дух, е на Тодор. Защо точно сега в Регионалната библиотека бе представен на широка публика този албум, който звучи в интернет от доста време? На този въпрос Тодор Тодоров има доста обширен отговор:

„Според мен членството ни в една общност на псевдолиберални ценности доведе българския народ до загуба на духовност и загуба на идентичност. Възприехме чуждите нам, извратени ценности, като джендър идеологии, показност на сексуални отклонения, рестрикции за родители, възпитаващи децата си в зачитане на основни морални категории. Възприехме като нормални извращенията с основни морални категории в човешката природа. Това доведе до размиване на закодираните в българския ген желание за държавност, идентичност, култура, грамотност, все неща, с които сме се отличавали и с които оцеляхме вече 1400 години. Затова ние искаме да припомним на българите кои сме, откъде идваме и какво сме създали за световната история – прабългарския календар, кирилицата, основата на културите на големите славянски държави“.

СПОРЕД НЕГО ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ИСТОРИЧЕСКИ И ДУХОВЕН ПОТЕНЦИАЛ ИЗЧЕЗНА В ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ. Днес Европа е разграден двор, в който нахлуват всякакви пълчища с чужда и агресивна култура, собствените им политици превръщат държавите им в автокрации, в които органите на реда репресират всеки, надигнал глава и изказал несъгласие с политиката на самоунищожение!

„ГРУПА „ТОДИАН” НЕ ИСКА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ САМОУБИЕ! Затова ще издадем още един албум – „Умиращата България“, за да опишем какво всъщност почти успяхме да направим! Ние умираме като държава и народ и е въпрос на време да го осъзнаем! Ние разрушихме всичко, градено повече от 13 века! Това е истината!”, заяви още Тодор Тодоров.

В заключение джулюнчанинът апелира „БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ! Чуйте албума, спомнете си каква държава сме имали, ако е останало нещо от българския дух в душите ви”.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *