195 четения

Наши ученици грабнаха първите места в националния конкурс „Вълшебството на Родопите“

МНОЖЕСТВО ПЪРВИ МЕСТА И СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ СПЕЧЕЛИХА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ и СУ „Емилиян Станев” във Велико Търново от Националния конкурс „Вълшебството на Родопите“. Състезанието на община Кърджали беше за снимки и рисунки.

Гимназистката Димислава Давидова е победител в конкурса за фотографии „Фотоприказки“. Първо място е спечелила и Пламена Ненова в състезанието за рисунки. Никол Трайкова получава специалната награда на Министерството на образованието и науката. И трите момичета са в 11 клас, специалност „Интериорен дизайн“. Ръководител на участниците в конкурса е госпожа Даниела Петрова.

647 фотографии и 1180 рисунки на ученици от цялата страна са се конкурирали в надпреварата на Община Кърджали.

ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ” ДОРОТЕЯ СИМЕОНОВА И ВИКТОРИЯ РУНЕВСКА пък са с първо и второ място в националния ученически конкурс. Снимката на Доротея „В мъглата“ е шампион в категорията за фотографии, а кадърът, който Виктория е нарекла „Фотомагия“, е класиран на второ място. Специална награда на Регионалното управление на Кърджали, където се е провел и конкурсът, отива за Дариана Драганова. Радослава Радкова получава поощрение за рисунката си „Дяволският мост”. Всички ученици учат графичен дизайн и техен преподавател е Венцислав Цонев.

Снимките са на Димислава Давидова и Доротея Симеонова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *