399 четения

Правят стена на радостта със снимки на недоносени бебета, родени в търновската болница

ТАЗИ ГОДИНА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ НЯМА ДА ОТБЕЛЕЖИ С ТЪРЖЕСТВО СВЕТОВНИЯ ДЕН НА НЕДОНОСЕНИТЕ БЕБЕТА заради усложнената епидемична обстановка във Велико Търново и страната. От болницата са решили да честват събитието с виртуална инициатива. Ще бъде създадена стена на радостта, включваща снимки на вече пораснали деца, които са се родили преждевременно в областния стационар.

За целта от лечебното заведение призовават семействата, получили благословията да станат родители в МОБАЛ и сблъскали се с проблема за раждане на недоносено бебе, да изпратят фотоси на своите наследници. Кадри следва да се предоставят на [email protected]. Изискването е да има снимки от преди и сега, като родителите не трябва да забравят да отбележат името и данни за раждането на пеленачето.

През тази година медиците от отделението по неонатология се грижиха за няколко двойки недоносени близначета. Те доказаха за пореден път своя професионализъм, след като успяват да спасят момиченце, родено с тегло 950 гр и нейната сестричка с тегло 1 кг.

Процентът на недоносените у нас се движи около 10 на 100.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *