1670 четения

Основна партийна организация създадоха в еленското село Гърдевци

Основна партийна организация на БСП беше създадена в еленското село Гърдевци. На първото заседание на структурата присъстваха областният лидер на социалистите Петко Тюфекчиев и общинският председател на БСП – Елена Сашо Топалов.
17 са учредителите на основната партийна организация в Гърдевци. За неин председател единодушно беше избран Стефан Стефанов, а Тонка Стефанова получи доверието на всички присъстващи да бъде касиер. По предложение на новия председател, организацията ще носи името на учредителя на социалистическата партия Димитър Благоев.
„Много скоро ще проведем и първото си редовно заседание, на което ще ви предложа план за дейностите ни до края на годината. А след това ще съставим плана, по който ще работим и за предстоящите парламентарни избори“, коментира веднага след избирането си председателят на новата партийна организация Стефан Стефанов.
„Виждате какво се случва по света сега и част от случващото се засяга всички партии. Но това, което вие направихте в Гърдевци, е проява на духа и крачка към обединяване на хората. БСП остава единствената стабилна лява партия със сериозно присъствие в политическия живот на България и ви уверявам, че ще продължим да бъдем фактор“, каза Сашо Топалов, който приветства всички и с това, че те вече са част от партийното семейство в Община Елена. Той припомни на новите партийни членове, че бойното кръщене за тях ще предстоящите в края на март избори за Народно събрание.
„Избрали сте велика дата за учредяване на вашата партийна организация. 7 ноември завинаги е останал в календара на историята като деня, в който започва Великата октомврийска революция в Русия. А аз ще ви припомня, че преди четири години, на 6 ноември, постигнахме първата победа на президентските избори и седмица по-късно разбихме мита за непобедимия ГЕРБ“, обърна се към присъстващите и областният председател на БСП Петко Тюфекчиев. И допълни, че членската маса на партията драстично се е увеличила. „102 души само за последните 10 месеца станаха партийни членове в областта и общинската организация, в която има най-много новозаписани членове, е именно организацията в Елена. Всичко това означава, че хората виждат в БСП единствената алтернатива и възможност да изпревари ГЕРБ и да стане първа политическа сила. И това е нашата задача и единственият логичен избор на хората“, коментира още Петко Тюфекчиев, който пристигна на събранието с торта, на която бяха изобразени символите на социалистическата партия.
Сашка АЛЕКСАНДРОВА
сн. авторката

2 коментара за “Основна партийна организация създадоха в еленското село Гърдевци

  • 07.11.2020 в 20:58
    Permalink

    Късно е либе за китка….. Болшевизмът е пенсиониран.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *