Горещи новиниОбразование

Топлофикация Велико Търново с важна информация за абонатите си в началото на отоплителен сезон 2020/2021 г.!

Топлофикация Велико Търново започна поетапно подаване на топлинна енергия към всички битови и стопански клиенти. Предвид изпълнението на необходимите условия на Наредбата за топлоподаването, дружеството обявиначалото на отоплителен сезон 2020/2021 г. Това съобщават от предприятието.

„Пуснахме парното първо на социални и учебни заведения и ученическите общежития към тях. След това продължаваме с обществени, стопански и жилищни сгради. В тази връзка отново напомняме на всички наши абонати, че с цел качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела.“, заявяват от Топлофикация Велико Търново и допълват, че в сгради – етажна собственост, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, поради продължаващи ремонти в някое от жилищата, отоплението няма да бъде включено. В този случай абонатите е необходимо да изпратят до Топлофикацията заявление за отложено включване на отоплението. Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания, или показанията са нечетливи, трябва да се обърнат към своя топлинен счетоводител.

Във връзка общо пускане на отоплението във Велико Търново, дружеството дава възможност на клиентите, които желаят включване на по-късен етап, да подадат писмено заявление до тях и да представят решение от общото събрание.

В началото на новия отоплителен сезон Топлофикация Велико Търново напомня на своите абонати, че се запазва промоционалната цена на топла вода от 6 лв./m3 с ДДС. От тази цена могат да се възползват битовите абонати, които заплащат в срок дължимата сума за съответния месец и нямат просрочени задължения към тях. 6 лв./m3 с ДДС важи и за всички битови клиенти, които са сключили споразумение с топлофикационното дружество за разсрочено плащане и плаща редовно сумите по погасителни вноски.

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната заради коронавируса и с цел намаляване възможността от неговото разпространение, Топлофикация Велико Търново отново призовава абонатите им да използват дистанционните канали за комуникация с тях. За всички въпроси, свързани с дейността на дружеството, клиентите им могат да ги потърсят по телефон или да им пишат по имейл. „При посещение в сградата на дружеството клиентите задължително трябва да се спазват всички противоепидемични мерки, с оглед гарантиране на тяхната и на служителите сигурност. Нека бъдем отговорни и дисциплинирани, за да запазим нашия и на всички останали хора живот и здраве“, апелират от Топлофикация Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *