73 четения

С много призови места започна есента за възпитаниците на Музикална школа „Елита” от Велико Търново

Седем медала спечелиха учениците на Музикална школа „Елита“ – гр. Велико Търново, на онлайн XII Mеждународен фестивал на изкуствата за деца и младежи „Орфей в Италия“ – Лидо ди Йезоло – Венеция. Фестивалът се проведе от 7 до 13 септември. Състезаваха се над 1000 таланти – певци и танцьори, от България, Италия, Армения, Грузия, Финландия, Полша, Швеция, Швейцария, Португалия, Испания, Литва и Малта. Оценявани бяха от 24-членно висококвалифицирано международно жури. Възпитаниците на г-жа Петя Василева имаха изключително силно представяне.

На първо място беше класирана Аделина Христова,ученичка в 4-ти клас от ОУ ”Бачо Киро”. Тя участва в категория „Евъргрийн“ с песента “Ню Йорк” на Франк Синатра, а в категория „Мюзикъл“ Аделина спечели трето място с песента Memory.

С две първи места беше класиран и Александър Момински – ученик в 4-ти клас в ОУ ”Емилиян Станев”. Той участва в категория „Рок“ с песента Somebody to love на група „Куин“ и в категория „Поп“ с песента Se bastasse una canzone на Ерос Рамацоти.

Второ място спечели камерна вокална формация „Елита“ в състав: Елиза Дякова, Дария Василева, Йоана Гърбова, Юлиана Гърбова и Никита Рачева с изпълнение на песента „Молитва” в категория „Класик“.

Преслава Кънчева, на 10 години, от ОУ ”П. Р. Славейков”, участва във втора възрастова група, категория „Поп“, с песента на Ищар „Хоршат” и спечели трето място.

Андрей Видев, на 8 години, от гр. Горна Оряховица, отново в категория „Поп“, участва с песента „Алилуя” и също спечели трето място. Преди няколко дни Андрей Видев беше класиран на първо място в конкурса ”Кръстопът на музите” в София.

Цветелина Денчева, ученичка в 8-ми клас в СУ ”Емилиян Станев”, се състезава в категория „Поп“ с песента на Били Айлиш Lovely и получи Специална награда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *