50 четения

Шахматната купа „Маринополци“ събра онлайн участници от девет страни, спечели я родният шампион Данаил Попзафиров

Деца от девет различни държави взеха участие в международния онлайн турнир по шахмат за купа „Маринополци“. Представителите на България, Гърция, Македония, Сърбия, Румъния, Франция, Сирия, Йордания и Швеция мериха сили в продължение на два астрономически часа със своите връстници от чуждите страни. Организаторите – Община Павликени, ШК „Маринополци” и ШК „Асеневци”, проведоха надпреварата онлайн в платформата LICHESS, заради епидемичната обстановка.

През първата половина на турнира двама състезатели от Франция и Гърция си прехвърляха челната позиция, но след това останаха на 4-то и 5-о място, а в челната тройка триумфираха три талантливи български деца. Първото място грабна Данаил Попзафиров от „Елит”, който е и многократен шампион на България. На второ място се нареди друго известно име в детския шах Симеон Тодев от „Асеновец”, а третото място извоюва едно от най-упоритите и отдадени деца на „Асеневци” Теодор Тутеков. В турнира участие взеха и още дузина деца от школата на „Асеневци” в различните градове, които показаха огромен хъс за игра и борбеност. Организаторите имаха представители от Павликени, Велико Търново, Севлиево, Горна Оряховица и Лясковец.

Инж. Емануил Манолов – кмет на община Павликени, приветства участниците с добре дошли и им пожела успех във видео, което бе публикувано на страницата на шахматните клубове организатори, непосредствено преди началото на надпреварата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *