Великотърновският пилот Мирослав Ангелов спечели и състезание по гимкхана, побеждавайки в Твърдица

Пилотът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов стана пръв в третия и финален кръг от националния шампионат по гимхана, който се проведе на картинг писта „Тодор Славов“ в Твърдица. В надпреварата участваха 20 заявени автомобила, които преминаха успешно и през техническия преглед преди състезанието, състоящо се от три манша. Първият и третият на трасе с дължина 840 метра, а вторият на 730 м. Именно по време на него на пистата заваля лек дъжд, който постепенно се усилваше и предостави на пилотите допълнителна възможност да покажат уменията си.

Състезанията от категорията гимкхана представляват майсторско управление по точно определено трасе с изпълняване на елементи, а неправилното минаване коства много като наказателни точки. Докато бутната гума струва 2 сек., които много трудно могат да бъдат избити в рамките на едната обиколка, пропуснат елемент коства на пилота цели 60 сек. Затова и концентрацията тук е сред най-високите в моторните спортове.

Със своята Skoda Fabia R5 Evo Мирослав Ангелов успя да премине трите манша с общо време 3:47,82 мин и събра 30 т. Ангелов бе най-бърз във всички три манша от състезанието и кара със сликове, като на мокрото трасе сложи по-мека смес.

„Предложих на пилотите да карам извън официалното класиране, защото не се боря за този шампионат и не исках неволно да участвам в битката за титлите в гимкхана, но те пожелаха да се състезавам редом с тях. Дойдох в Твърдица, защото този тип състезания са много технични и са добра тренировка за ралитата. Тук се внимава да не се удари гума, а при ралитата на нейно място има камък, бордюр или дупка, така че съм доволен, че преминах чисто и без наказателни точки. Също така за участниците мисля, че е интересно да видят поведението на професионален спортен автомобил като Skoda Fabia R5 Evo. Изненадвам се, че и други рали пилоти не участват в тази дисциплина, защото става голямо шоу“, коментира Мирослав Ангелов.

Снимка: Спортен клуб “Мегапорт“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *