В. Търново получава 5,2 млн. за нова градина на мястото на бившето сержантско училище и за завършване на „Шареният замък“

Две детски градини и две училища ще се правят със субсидията от Министерството на образованието и науката

 

 

ВТОРА ОБЩИНСКА ДЕТСКА ГРАДИНА ЗАПОЧВА ДА ПРАВИ ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тя ще бъде разположена на мястото на бившето сержантско училище в района на „Беляковско шосе“. Държавата вече ни даде 18 дка от него, а сме напът да получим и още толкова, разбра „Борба“. Община Велико Търново е с одобрени проекти за две нови детски градини и реконструкция на две училища в старопрестолния град. Финансирането ще бъде осигурено по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 на Министерството на образованието и науката. Общата инвестиция в образователната инфраструктура в старопрестолния град ще надхвърли 5,2 милиона лева.

От сумата де факто 800 000 лева ще бъдат отпуснати за довършване на детска градина „Шареният замък“, която се строи в кв. „Зона Б“ и ще е за 120 деца. Още близо 3 милиона лева ще бъдат осигурени за изграждането на нова детска градина в квартала „Картала“. Това е друг от ангажиментите на Даниел Панов към местните жители, припомнят от Община В. Търново.

Одобрен е проектът за реконструкция на сградата на Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“. Инвестицията ще бъде за над 1,3 милиона лева. Още близо 100 000 лева  пък ще бъдат вложени в дейности по реконструкция на помещения в Основно училище „Бачо Киро“. По този начин и двете учебни институции ще могат да преминат в едносменен режим на обучение.

С.НАЙДЕНОВ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *