285 четения

Крадец на цигари с 21 присъди остава зад решетките, последният му удар е за 3000 лева

Гастролиращ крадец на цигари с 21 присъди остава зад решетките с постоянна мярка по искане на прокуратурата във Велико Търново, научи „Борба”. Иван Д. от София е на 62 години, но въпреки възрастта си не спира да се препитава от кражби. Той отмъква само цигари, а последният му удар от хранителни магазини в Обединение и Долна Оряховица е за 3000 лева.

Възрастният мъж търси обекти из цялата страна с лек автомобил. Така преди няколко дни той решил да се разходи из Търновска област. Обиколил доста села и накрая се спрял в Обединение. По тъмно той разбил вратата на магазина и се скрил, за да види дали няма СОТ или камери и някой да се появи в обекта. След това влязъл в магазина с кашон от банани и за секунди натъпкал вътре цигари за 1300 лева.

После Иван тръгнал из Горнооряховско и си „харесал” квартална бакалия в Долна Оряховица. Действал по същата схема – разбивал нощем и се крил край магазина. След като отново никой не се появил, той влязъл и пак задигнал цигари за 1700 лева в кашон от банани.

Два дни по-късно неговата кола е спряна за проверка край Ново село. Униформените направили справка и установили, че софиянецът има… 21 присъди. Сторил им се съмнителен, а в колата открили странен кашон от банани. След като бил арестуван, Иван Д. си признал за двата обира в областта, но от цигарите нямало и следа. Мъжът вероятно имал канал за продажба на крадената стока и заради това плячкосвал само цигари.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *