Водещи новиниОбразование

Първи починал учител от коронавирус във Велико Търново

ПЪРВИ СЛУЧАЙ НА ПОЧИНАЛ ОТ COVID-19 ПЕДАГОГ  БЕ РЕГИСТРИРАН  В ОБЛАСТТА, научи „Борба“. Тъжната вест потвърди началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева. Битката с инфекцията загуби преподавател по английски език в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. 54-годишният учител е развил двустранна пневмония, лекуван е в болница, но състоянието му се влошило и въпреки опитите на медиците да го спасят е издъхнал. Не се съобщава мъжът да е имал придружаващи заболявания.

Смъртта на учителя по английски език потресе колектива и възпитаниците на учебното заведение. Негови колеги споделят в социалната мрежа, че с фаталния край на педагога школото е осиротяло, а в скръбта си децата направиха клип с общи снимки от преживявания със своя преподавател.

„Отиде си един истински човек и любим учител! За кратко време стана част от нашето семейство,част от 9 А! Няма да го забравим, няма да забравим това, което направи за нас, и всеки път, в който ни накара да се усмихнем“, споделя негова ученичка.

Към момента с коронавируса се борят 19 преподаватели в училища и детски градини в областта. Заразени са 10 ученици, а десетки техни връстници са под карантина. Обмисля се преминаване в електронна форма на обучение при всички училища, в които заболеваемостта достигне 20 процента.

В понеделник отсъстващите от учебни занятия ученици в община Велико Търново са били под 320, което се равнява на 3 процента. Повече са хлапетата, които не са ходили на градина в първия ден на седмицата – 484, което прави 18 процента.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Първи починал учител от коронавирус във Велико Търново

  • RIP, Тони!
    RIP, Враца!
    Ще ни липсваш!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *