Общество

Театърът преустановява дейността си за месец

ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ“ ПРЕУСТАНОВИ ДЕЙНОСТТА СИ ЗАРАДИ УСЛОЖНЕНАТА ОТ КОРОНАВИРУСА СИТУАЦИЯ. До 30 ноември спектакли няма да има, се казва в заповедта на директора Васил Вълчев.

Неговото разпореждане е следствие от заповедта на търновския кмет инж. Даниел Панов, който забрани всички културни и спортни мероприятия на закрито поради увеличаващия се брой установени случаи на COVID 19 на територията на община Велико Търново.

Касата на театъра ще работи от 11,30 до 13,03 часа и следобед от 16,30 до 18,30 часа и в това време зрителите ще могат да върнат закупените билети за спектаклите, които са били предвидени в програмата за ноември.

Междувременно продължава да тече срокът за подаване на документи за обявения директорски конкурс. Кандидатите да ръководят театъра в следващите четири години могат да заявят това до 16 ноември. Те трябва да са магистри в сферата на изкуствата или хуманитарните науки и да имат разработена концепция за развитието на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *