141 четения

Седмична прогноза за времето

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО

през периода 13 ноември 2020 г. – 19 ноември 2020 г.

 

В петък сутринта в низките места и около водните басейни ще се образуват мъгли. През деня ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Вечерта за кратко ще превали дъжд. Сутринта ще бъде почти тихо, а след обед ще духа слаб вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 3° и 5°. Максималните температури ще са между 10° и 13°.

В събота времето ще бъде облачно, а до обед и мъгливо. След обед облачността ще се разкъса. Сутринта ще бъде почти тихо, а след обяд ще духа слаб вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните температури ще са между 10° и 14°, на местата с по-трайни мъгли с 2-3 градуса по-ниски.

В неделя сутринта отново ще се образуват мъгли, които с напредването на деня ще се разсейват. След разсейването на мъглата в следобедните часове времето ще бъде слънчево. Сутринта ще бъде тихо, а след обед ще духа слаб вятър от север. Минималните температури ще бъдат между 2° и 4°. Максималните  температури  ще бъдат между  10°  и  13°.

В понеделник и вторник почти през целия ден  времето ще бъде мъгливо и облачно. Сутрините ще бъде тихо, а след обед със слаб вятър от север. Температурите ще останат без съществена промяна.

В сряда и четвъртък отново ще е облачно. Ще превали слаб дъжд, а в местата с надморска височина над 800м-сняг. Температурите чувствително ще се понижат и минималните ще бъдат между 0° и 3°, а максималните между 4° и 7°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще има разкъсана облачност и в следобедните часове за кратко ще превали дъжд, а над 2000м – сняг. Ще духа умерен вятър от североизток-север. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 6°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около -1°.

В събота, неделя и понеделник времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от север, а в събота слаб от юг. Температурите ще останат без съществена промяна.

От вторник до края на периода времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Температурите чувствително ще се понижат.

 

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *