125 четения

Строители се сдобиха с обвинение за присвояване на 124 370 лв. от проект

 

Двама мъже от Лясковец и В. Търново са обвинени в присвояване 124 370 лева, които отказали да върнат на държавата по спечелен проект за ремонт на селски път. Търговското дружество на двамата участвало в строителството на отсечка в русенско село по договор с Министерството на земеделието и горите през 2011 г. Цялата сума по договора била за 159 599 лева. Ремонтът започнал, но изненадващо по трасето излезли археологически находки, за които никой не знае, защото районът не бил проучен. Земеделското министерство спряло проекта и в района на село Смирненски отишли археолозите. След това целият проект за нов път бил спрян заради разкопките.

До момента двамата мъже – на 52 години от Лясковец и на 54 години от В. Търново, били изхарчили част от парите при ремонтните дейности, а останалата част от 124 370 лева отказали да върнат, защото имали договор за цялата сума по реконструкцията на селскостопанския път в землището на русенското село.

В последствие договорът е бил прекратен и двамата обвиняеми са получили уведомление за това, както и покана да върнат отпуснатата сума. Те обаче не върнали парите и министерството ги дало на прокуратурата. Преди броени дни двамата са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура във Велико Търново . Наложена им е мярка за неотклонение „подписка“.

 

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *