68 четения

Броят на случаите на коронавирус в САЩ надхвърли 11 милиона

Броят на случаите на коронавирус в Съединените щати надхвърли вчера 11 милиона, съобщи университетът „Джонс Хопкинс“, цитиран от световните агенции.
Последният милион бе отчетен само за шест дни. Броят на потвърдените случаи премина прага от 10 милиона на 9 ноември.
Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много заразени и починали (повече от 246 хиляди, според университета „Джонс Хопкинс“).
Сега страната преживява трета вълна на епидемията. Броят на новите случаи на коронавирус е по-висок, отколкото по време на предишните две, макар починалите да са по-малко. Здравната система е подложена на изпитание в цялата страна.
На САЩ се пада дял от около 4 процента от населението на Земята, но приблизително 20 процента от регистрираните случаи на коронавирус.
Главният консултант на американската администрация по инфекциозните заболявания Антъни Фаучи заяви на този фон, че президентът Доналд Тръмп е присъствал за последно на заседание на работната група за коронавируса „преди месеци“, предаде ДПА.
Вицепрезидентът Майк Пенс ръководи екипа и докладва на Тръмп за обсъжданията, довери д-р Фаучи в интервю за телевизия Си Ен Ен.
Президентът републиканец не е признавал публично за стремителното разпространение на заразата, като вместо това се е съсредоточил върху оспорването на резултатите от президентските избори на 3 ноември, на които се смята, че е загубил от демократа Джо Байдън, отбелязва ДПА.
Д-р Фаучи призова администрацията на Тръмп да започне диалог с екипа на Байдън, за да осигури плавен преход в борбата с коронавируса.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *