69 четения

Очаква ни предимно облачно време, до обяд мъгливо, в сряда с превалявания

През нощта времето ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 градуса. За В. Търново минимална температура около 2.

Във вторник ще има променлива облачност. Сутринта в ниските места и около водните басейни ще се образуват мъгли, които до обяд ще се разсеят. След обяд ще има предимно висока облачност. Ще духа слаб вятър от север. Максималните температури ще са между 13 и 15 градуса. За В. Търново максимална температура около 15. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централните части на Стара планина ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 0.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.8 гр. през 1963 г., а най-ниската измерена минимална температура е -9.7 през 1983 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 12 минути и ще залезе в 16 часа и 52 минути. Фаза на Луната: два дена след новолуние.

В сряда времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 4 и 7 гр. Максималните температури ще са между 11 и 14.

В четвъртък ще преобладава облачно време. Ще духа умерен вятър от североизток-изток. Минималните температури ще бъдат между 3 и 6 гр. Максималните температури ще са между 8 и 10.

В петък и събота времето ще бъде предимно облачно, в петък със сутрешни мъгли. Ще духа в петък слаб, а в събота до умерен вятър от север. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр., а максималните ще останат без промяна.

В неделя и понеделник ще има разкъсана облачност със слаб вятър от северната четвърт. Температурите ще останат ниски и минималните ще бъдат между 1 и 4 гр., а максималните между 5 и 8.

Над западните и централните части на Стара планина в сряда ще бъде облачно. Ще вали дъжд, а над 1600 м – сняг. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4 градуса. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около -5. В четвъртък и петък облачността ще бъде разкъсана. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Температурите ще останат без съществена промяна. В събота и неделя отново ще бъде облачно с превалявания от сняг. Температурите ще се задържат ниски. В понеделник ще започне разкъсване на облачността и температурите ще започнат да се повишават.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *