Ще търсят отново свидетел за разпит по скандална измама отпреди 8 години за 632 400 лв.

В Окръжния съд ще търсят отново свидетел за… преразпит по скандална измама от 2012 г. за 632 400 лева. Това е било решено по процеса срещу четирима подсъдими. Въпросният свидетел трябва да бъде намерен до 17 декември т. г., за когато делото е било отложено по искане на страните.

Случаят е много сериозен и странен, защото още на 21 ноември 2017 г. четиримата подсъдими бяха клиенти на съда в Горна Оряховица. Двама получиха по три години условно, а двама бяха оправдани. Районният съд призна Кольо С. Н. и Петър Б. Е. за виновни, че за времето от 14.08.2012 г. до 21.09.2012 г. в Търговище и Варна, след предварителен сговор и посредством извършителя Румен Г., измамили на два пъти земеделски производител. К. Д. от Варна е бил завлечен със сделка на 1300 тона царевица и са му били нанесени вреди за 632 400 лв. В ролята на мнимия продавач е бил Румен Г.,който не е бил подсъдим по процеса. Кольо и Петър получиха условни присъди, а Калин И. К. и Цветелин Н. И. са признати за невинни.

Сега делото се гледа за трети път в Окръжен съд – Велико Търново. С последната присъда от 2019 година ВТОС за втори път признава и подсъдимите Калин И. К. и Цветелин Н. И. за виновни и налага и на двамата наказания „лишаване от свобода“ в размер от три години с изпитателен срок от 5 години.

След внесени жалби от двамата подсъдими делото е разгледано от състав на ВКС, който е отменил присъдата на Окръжен съд – Велико Търново, и върнал делото за ново разглеждане от друг състав на съда.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *